Carclean.com organization Logo De Bilt-Hamber Auto-Foam is een zeer actieve 'snow' foam, zuurvrij  en veilig voor elk oppervlak. Te gebruiken met een hogedruk foamlans of een normale foamlans geschikt voor de tuinslang. Verdunnen tot een PIR (Panel Inpact Ratio) van 1:100 tot 1:5…
9.5
11493 reviews

Auto-Foam - 5000ml

€32.99

In stock
  • Zeer actieve snow foam
  • Zuurvrij
  • Veilig voor elk oppervlak
  • Verdunbaar tot 1:100
  • Unique specialty store in car care products
  • Tailored advice by knowledgeable staff
  • Incredibly wide assortment
  • Orders placed before 23:59 shipped the same working day!
  • Easy payment options: iDEAL, Credit Card, Bancontact

Everything about this product

Description

De Bilt-Hamber Auto-Foam is een zeer actieve 'snow' foam, zuurvrij  en veilig voor elk oppervlak.

Te gebruiken met een hogedruk foamlans of een normale foamlans geschikt voor de tuinslang.

Verdunnen tot een PIR (Panel Inpact Ratio) van 1:100 tot 1:500 (1-5%). In de handleiding hieronder lees je hoe je dat kunt berekenen. 

5 tot 10 minuten in laten werken en dan afspuiten.

Minder geschikt voor PET-flessen, deze altijd na gebruik goed omspoelen,. Let op: pH waarde is hoog, minder veilig voor wax of sealant.

 

Manual

Auto-Foam kan aangebracht worden via foamlans, handfoamer of sprayfles. De minimale aanbevolen PIR (panel inpact ratio) is 1% tot maximaal 5% voor zeer vieze voertuigen.
Onderstaande hoef je slechts eenmaal te doen, vergeet niet de verhouding daarna te noteren op de verpakking voor de volgende keer. Vul de mengfles met kraanwater tot het maximale niveau. Stel de foamlans of indien je het reservoir van de hogedrukreiniger zelf gebruikt op maximale toevoer van het product. Neem een lege grote emmer en spuit met de foamlans aangesloten in de emmer totdat de hele mengfles leeg is en stop direct. Indien de fles niet leeg is en de emmer vol halveer je hoeveel water in de mengfles en begin je opnieuw. Alle onderstaande getallen moeten dan ook gehalveerd worden.

De volgende berekening geeft een PIR van 1%. Meet het totaal aantal liters in de emmer nadat de mengfles leeg is. Vermenigvuldig dit getal met 0.01. Het getal wat je overhoudt is de hoeveel product die je nodig hebt op de inhoud van je mengfles. Meng de fles met gewenste hoeveelheid product en water. Foam de auto in en laat deze 5-10 minuten intrekken. Product nooit op laten drogen. Daarna afspuiten met hogedruk.

Rekenvoorbeeld met een hogedrukreiniger en een Monello Lancia Foam Lance foamlans met 1000 ml mengfles. Mengfles volledig vullen met kraanwater (1000 ml). Monteer de foamlans op de hogedrukreiniger en draai de knop bovenop helemaal dicht (maximaal schuim instelling). Spuit net zo lang in een lege grote emmer totdat de 1000 ml mengfles (vrijwel) leeg is. Zodra de fles vrijwel leeg is, is de emmer gevuld met in dit geval 13 liter water. Hoeveelheid product is dan 13 x 0,01 = 130 ml op en de rest met water.

Je hoeft niet alles wat je aanmengt te gebruiken, het mengsel is te bewaren. Uiteraard kun je ook de helft gebruiken door 65 ml product en 500 ml water te mengen. Met een liter mengsel kun je zo'n 4-5 wasbeurten doen afhankelijk van je hogedrukreiniger en waterdruk.

All specifications

Specifications

Product number: 101252
Hazard Information
H318: Causes serious eye damage.
Corrosion: Corrosive

Assured of a good purchase

Reviews

24 of 24 reviews

4.29 out of 5 stars


67%

13%

8%

8%

4%


Write a review

Share your experience and help others choose!


Goede Prewash - Niet te beste foam

Zoals zoveel hier al hebben gezegd, kan ik ook beamen dat de BT autofoam erg goed werkt doet als cleaner. Krijgt zonder moeite alle Traffic Film van de auto, die normaliter achter blijft als je alleen met HD afspuit. Ik gebruik het zelf in samenwerking met een Kwazar Venus 2L handfoamer, en gebruik dan zon 40 a 50ml op 1,5L water. Daarmee heb ik dus een PIR van 3-4% en dat is meer dan zat. Ik lees dat andere nog wel eens een iets hogere ratio aanhouden omdat dan de foam wat dikker zou zijn, maar daarvoor moet je deze Prewash Snowfoam niet kopen. Het is voor mij puur een cleaner die het meeste weghaalt zodat je daarna zonder problemen een handwash kan doen. Bij minder vervuilde auto's zou je zelfs er voor kunnen kiezen om alleen met BT autofoam en HD te wassen! Geur is verder zeepachtig en wat mij betreft aangenaam.

Ramon - 14/11/2022

Dikke schuim

Dikke schuim , werkt perfect , dat het vuil goed los werkt , top , een aanradertje

Jim - 29/06/2022

Bilthamber auto foam

Klein foutje gemaakt, had eigenlijk de touchless versie moeten hebben voor mijn Venus 2l handfoamer. eerste keer 100ml autofoam in de fles gedaan en aangevuld met water tot Max 2l in mijn Venus. Volgens mij is dat iets meer dan de Max concentratie die je dient te gebruiken. Met de blauwe sprayer alsnog een mooie dunne foam. Daarna, voor indrogen, met druk afgespoten. Vuil gaat goed los. Alleen heel oud en hard vuil blijft nog wat zitten. Enfin de polijstbeurt was alweer lang geleden. De volgende keer ga ik 20-50ml toepassen. Zeker omdat deze foam tov de Touchless wat aggressiever zou zijn.

Marc - 21/06/2022

Aanvullende producten

Aanvullende producten

Alternatieve producten

Alternatieve producten

Valet Pro
Snow Foam Combo 2
(3.9)
From €12.75
Click for sizes
Auto Finesse
Avalanche Snow Soap
(4.2)
From €20.49
Click for sizes